KONTAKTY

CZECH KIMCHI s.r.o.
Bruzovice 60
73936 Sedliště
tel: +420739418437
napište nám

NOVINKY

arr3Nově také picklesOd konce roku 2018 nabízíme také nový salát pickles. Jedná se o alternativu pro ty, kteří... arr3Spuštění webových stránekOd 1.1.2018 jsme pro Vás oficiálně spustili webovou prezentaci... arr3Počátek výrobyOd 1.1.2018 oficiálně začíná výroba a distribuce CZECH KIMCHI...

» Složení Czech pickles

Potraviny obsažené v Czech pickles a jejich zdravotní přínosy :  

 

Bílé Zelí - hlávkové zelí využívá člověk již tisíce let nejen pro jeho výbornou chuť, ale také pro jeho pozitivní účinky na lidský organismus. Hlavkové zelí bylo vyšlechtěno z brukve zelné a jedná se o dvouletou rostlinu. Zelí se využívalo k léčebným účelům v lidové medicíně už v dávných dobách a bylo považováno za účinný prostředek při léčení nejrůznějších chorob.

 

 

  • vysoký podíl vitamínu C

  • zelí je nízkokalorické a tudíž vhodné při redukční dietě

  • obsahuje vysoký podíl vlákniny, která pozitivně ovlivňuje trávení

  • kvašené zelí nebo nálev se doporučuje pro diabetiky, pacienty s nemocnými játry a žlučovými kameny

     

Červená řepa - je bohatá na výživné látky a to včetně vitamínů či mnoha minerálů jako jsou zinek, jód, hořčík, vápník, sodík a dalších substancí jako saponiny, flavonoidy nebo přírodní sloučeniny dusíku. Jedná se o jednu z vůbec nejzdravějších druhů zeleniny, která by rozhodně neměla v našem jídelníčku chybět. Obsahuje vitamíny B a C, provitamín karoten, vápník, hořčík, draslík, sodík, křemík, železo, selen, zinek, kyselinu listovou, antioxidanty betain a betacyanin a cenné stopové prvky cesium a rubidium.

  • má vysoký podíl betainu, který podporuje zdravou funkci jater

  • zajišťuje lepší prokrvení tkání a zvláště prospívá mozku

  • mnohé studie ukázaly, že šťáva z červené řepy má silné protirakovinné účinky, chrání buňky před mutacemi a podporuje regeneraci nových tkání

  • zlepšuje činnost srdce, zabraňuje ateroskleróze (kornatění tepen), snižuje krevní tlak, zpevňuje stěny kapilár, rozšiřuje věnčité tepny a podporuje tvorbu červených krvinek

  • obsahuje vysoké množství antioxidantů

  • odstraňuje potíže s trávicím traktem a zlepšuje metabolismus

  • konzumace červené řepy zvyšuje svalovou sílu

  • šťáva z červené řepy obsahuje betain a tryptofan – dvě látky, které efektivně uklidňují mysl a zmírňují stres

  • má úžasně účinky proti stárnutí a to díky vysokému obsahu kyseliny listové

 

 

Bílá ředkev Daikon - Japonská dlouhá ředkev „daikon“, která je u nás někdy nazývána bílou ředkví, se používá stejně jako kořenová zelenina. Tvoří ideální doplněk talíře se smaženou potravou, protože zlepšuje trávení mastnějších jídel. Kromě toho, že je daikon bohatý na obsah vitamínu C a aktivní enzymy, které usnadňují trávení. Necelých 100g daikonu obsahuje energii okolo 80kJ.

 

 

 

Zdravotní přínosy:

 

- obsahuje hodně vitamínu C, který pomáhá zlepšovat vaši imunitu a má antioxidační účinky

- prevenci před kardiovaskulárními chorobami

- odstraňuje tuky a hleny z organismu

- rozpouštění žlučníkových nebo ledvinových kamenů a prevenci před jejich tvorbou

- působí protizánětlivě, ničí plísně a bakterie

- nižuje hladinu cholesterolu, chrání srdce

- odstraňuje otoky na nohách a edémy

 

Celer - bulvový celer je ideální surovina pro všechny ty, kteří se snaží zhubnout. Obsahuje minimální množství kalorií, ale poměrně dost vitaminů a minerálů. Dodá vám hlavně vitamin C, z minerálních látek pak vápník, draslík, hořčík a fosfor.

 

 

  

  • celer obsahuje složky, které mají protirakovinný účinek ( žaludek ), proto jeho konzumace působí jako prevence proti této zákeřné nemoci.

  • snižuje krevní tlak

  • napomáhá tak tělu urychlit proces odstraňování toxinů z těla a tím zlepšuje funkci ledvin

  • pomáhá při hubnutí

  • rozkládá ledvinové kameny

  • pití celerového džusu je skvělým řešením pro lidi trpící nespavostí

  • působí jako přírodní afrodiziakum

  • snižuje hladinu cholesterolu

 

Mrkev - zelenina doslova nabitá antioxidanty, které ničí volné radikály a posilují imunitní systém. Najdeme v ní hojně zastoupeny vitamín C, vitamín E a selen. Mrkev je také bohatým zdrojem betakarotenu, který zajišťuje ochranu buněk před bakteriemi a viry.

 

 

 

Zdravotní přínosy:

 

- obsahuje vitamíny A, B1, B2. C, D, E, K, hořčík, jód, selen, draslík, fosfor, měď, vápník, železo i vlákninu.

- bohatý zdroj betakarotenu, který zajišťuje ochranu buněk před bakteriemi a viry

- vhodná při dietě. 100 g této čerstvé zeleniny najdeme jen zhruba 148 kJ

- pro své detoxikační účinky hojně užívaná v mnoha detoxikačních kúrách

 

Cibule - Cibule patří k těm zdánlivě nejobyčejnějším druhům zeleniny. V české kuchyni je jednou z nejpoužívanějších surovin pro svoji výraznou chuť, pro naše tělo má ale navíc spoustu zdravých a léčivých účinků. Cibule obsahuje množství vitaminů a minerálů. Je bohatá na kyselinu listovou (acidum folicum, vitamin B9), ale i jiné vitaminy skupiny B, vitamin C, vitamin E a karoteny. Z minerálů v cibuli nalezneme důležité prvky jako železo, zinek, síra, fosfor, hořčík, draslík, vápník, sodík, měď, jód.

 

 

 

Zdravotní přínosy:

 

- preventivně při infekcích dýchacích cest, pomáhá léčit kašel, zahlenění, užívá se při chrapotu, rýmě, angíně, chřipce a bolestech v krku

- desinfikuje dutinu ústní, nosní sliznici i dýchací cesty

- posiluje sliznice žaludku a střeva zvyšuje sekreci trávicích šťáv

- ničí bakterie, působí jako přírodní antibiotikum

- čistí močové cesty

- snižuje také krevní tlak, hladinu cukrů a tuků v krvi

 

Křen - obsahuje bílkoviny, vlákninu, lutein i omega 3 a 6 mastné kyseliny. Také je zdrojem mnoha vitamínů, například vitamínu A, C i E a kyseliny listové a pantothenové. Křen doplňuje minerální látky a stopové prvky, hlavně železo, draslík, vápník, hořčík, zinek či měď. Kořen rostliny má antiseptické a antibiotické účinky, podporuje imunitu a chrání organismus před volnými radikály. Jeho Velkou devizou křenu je, že celkově posiluje organismus a je vhodný při rekonvalescenci.

 

 

  • vhodný při kašli doprovázeném zahleněním

  • podporuje obranyschopnost našeho organismu

  • pročisťuje krev

  • má pozitivní vliv trávení

  • silné antibiotické a antiseptické (desinfekční) vlastnosti, a proto se využívá při zánětech dýchacích či močových cest

    - používá k inhalacím při rýmě a silném kašli

 

 

OWUxZjZkND