Korejská omeleta s kimchi - kimchijeon
Ingredience:
- 1 šálek kimchi ( bez tekutiny )
- 1 šálek hladké mouky
- 3 lžíce kimchi juice ( tekutina z kimchi salátu )
- 1/2 šálku vody
- lžička třtinového cukru
- lžička soli ( dle chuti )
- dvě lžíce najemno nakrájené cibule
- lžíce nakrájené natě jarní cibulky
- rostlinný olej
( můžete, ale nemusíte přidat trochu mléka a jedno vejce )
Postup:
všechny ingredience dobře promícháme v připravené míse. Na jednu porci vždy necháme v pánvi rozpálit jednu lžíci oleje. Poté část připravené směsi dáme v tenké vrstvě ( cca 0,5 cm ) do rozpálené pánve s olejem. Smažíme dozlatova z obou stran. K hotové omeletě můžeme přidat také sojovou omáčku s na sucho opraženými sezamovými semínky. V té se pak kousky omelety namáčejí.