KONTAKTY

CZECH KIMCHI s.r.o.
Bruzovice 60
73936 Sedliště
tel: +420739418437
napište nám

NOVINKY

arr3Nově také picklesOd konce roku 2018 nabízíme také nový salát pickles. Jedná se o alternativu pro ty, kteří... arr3Spuštění webových stránekOd 1.1.2018 jsme pro Vás oficiálně spustili webovou prezentaci... arr3Počátek výrobyOd 1.1.2018 oficiálně začíná výroba a distribuce CZECH KIMCHI...


Czech kimchi

 

Produkt Czech Kimchi [kimči] je vyráběn v České republice dle původních asijských receptur s malou obměnou, kde v Korei používaná rybí omáčka byla nahrazena pro Evropského zákazníka chuťově přijatelnější omáčkou sojovou. Produkt je také proto plně veganský. Kimchi nejčastěji volíme jako formu přílohového salátu, ale poslouží i jako výborný předkrm či příměs do polévek, dušených směsí,..apod. Doporučená denní dávka je cca 150 g.   

Czech Kimchi se vyrábí za pomoci fermentace ( kvašení ) následujících ingrediencí: pekingského zelí, mrkve, bílé ředkve Daikon, cibule, zázvoru, česneku, korejského chilli Gochugaru, jablek, jarní cibulky, rýžové mouky, třtinového cukru, mořské soli a sojové omáčky. Produkt je vyráběn ručně a neobsahuje žádné konzervanty či stabilizátory. Konzervaci kimchi zajištuje mléčné kvašení, které vzniká při fermentaci. U produktu Czech kimchi stále probíhá mírná fermentace a proto se s přibývajícím časem stává více kyselejším. Díky probíhající fermentaci také nezřídka dochází k nafouknutí plastového obalu výrobku. Ovšem tato skutečnost nijak neovlivňuje zdravotní bezpečnost a jakost kimchi. Někteří zákazníci dokonce preferují právě kvůli kyselosti kimchi více uleželé. Nízké PH a bakterie mléčného kvašení nedovolují vzniku nežádoucích bakterií a plísní. Znamená to tedy, že by se výrobek dal označit jako trvanlivý. Ovšem zvyšující se kyselost by mohla určité zákazníky odradit a proto je stanoveno datum spotřeby.

Zdravotní přínosy:

Kimchi je nízkokalorické, s vysokým obsahem vlákniny a živin. Obsahuje velké množství vitaminů, jako je vitamin A, vitamin B1, vitamin B2 a vitamin C. Kimchi je také bohaté na esenciální aminokyseliny a minerální látky, jako je železo, vápník, selen. Kimchi má v sobě impozantní množství silných antioxidantů.

Mezi největší výhody patří vysoké množství probiotik ve formě Lactobacillus bakterií. Obsahuje řadu zdravých látek včetně kapsaicinu, allicinu, chlorofylu, karotenoidů , flavonovoidů a isothiokyanáty s nízkým obsahem tuku a cukru.

Mezi hlavní přínosy patří:

  • prospěsnost pro trávící systém díky vysokému obsahu probiotik
  • udržuje zdravý stav střevní mikroflóry
  • zázvor, česnek a chilli zvyšují naši imunitu. Pomáhají v boji proti infekcím a jsou cenné při léčbě nachlazení a chřipky
  • snižuje celkový obsah cholesterolu v krvi a LDL cholesterol
  • díky selenu a allicinu snižuje riziko srdečních poruch
  • Lactobacillus bakterie v kimchi rozšiřuje léčebné účinky na různá kožní onemocnění
  • podporuje hubnutí a díky vysokému obsahu vlákniny snižuje pocit hladu
  • chrání proti stárnutí díky přítomnosti antioxidantů a vitamínu C

 

NjZmODl